V tmavých tónoch

O návrhu

Dizajn kuchyne s obývačkou mal byť praktickým a moderným útočiskom pre celú rodinu, ktorá sa rozhodla pre stavbu nového domu. A keďže sa majiteľom v novom domčeku ponúka krásny výhľad na Karpaty, podmienka bola, aby bola dispozícia obývačky tomu prispôsobená a nesedeli chrbtom k oknám.

Denný priestor je rozčlenený na obývaciu a kuchynskú časť s jedálňou. Dizajn kuchyne s obývačkou som sa rozhodla vzájomne prepojiť do jedného koncepčného celku.

Kuchyňa s jedálňou

Kuchynskú linku som navrhla vo farebnej kombinácii dub, svetlý betón a perlová sivá. Nad kuchyňou som znížila strop aby som ju trošku odčlenila. Nakoľko ma šírka jedálne trošku obmedzovala v použití, resp. vysunutí barových stoličiek, ponechala som šírku dosky v kuchyni 60 cm a do nej zapustila barový pultík. K nej som použila nízke barové stoličky, ktoré by sa v prípade ak na nich nikto nebude sedieť, jednoducho zasunuli a nezavadzali by tak pri bežnom pohybe. Horné skrinky som zavesila a aby kuchyňa nepôsobila stiesneno, nepotiahla som ich až ku stropu. Ozdobou je dubová doska, ktorá je za skrinkami a tiahne sa až k oknu, kde je ukončená 3 poličkami. Túto dosku som zvrchu aj zospodu podsvietila. Digestor som použila zabudovaný do skrinky aby nenarušil líniu kuchyne. V kuchyni som použila sivú farbu na stenu okolo vysokých skríň so vstavanými spotrebičmi a potiahla som ju smerom k jedálni, čím nám vznikol v interiéri veľmi pekný a zaujímavý prvok, ktorý pôsobí pekne ako z jedálenskej, tak aj z obývačkovej časti.

Jedálenský stôl sa zmestil pre 6- 8 osôb, ak sa doplnia stoličky z čela. Na stenu za neho som navrhla 4 rovnaké zrkadlá v drevených rámoch a nad stôl som zavesila 2 jednoduchšie lustre.

Obývačka

Obývačka je doladená do farieb, ktoré som použila v kuchyni a knižnicu som navrhla vedľa vysokých kuchynských skríň. Je teda vidieť z oboch miestností a vytvára veľmi pekný a praktický prvok. Sedačku som otočila tak, aby výhľad zostal čo najviac zachovaný a pritom zostal dostatočný priestor aj na jednotlivé prechody a obývačka zároveň nepôsobila stiesneno. TV stenu som navrhla vzdušnejšiu s možnosťou úložných priestorov. Na stenu za sedačkou som umiestnila veľký obraz a krb s úložiskom na drevo tiež kopíruje použité farby a materiály. Celý dizajn kuchyne s obývačkou som doladila záclonami a závesmi a ako zvyšné svietidlá som použila prisadené bodovky v bielej farbe. Steny som nenechala biele, ale použila na ne jemnú, krémovo- sivú farbu.

Lokalita

Horné Orešany

Typ stavby

Novostavba – rodinný dom

Rozloha

51,42 m2

Zdielať

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  





 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart